Find den rette når du leder efter en leder

Nedenstående er et summary fra Ledelsesklummen FemernReport, af Britta Borch Egevang, ledelsesrådgiver og partner hos Holmgaard Management, 22. maj 2024

Find den rette når du leder efter en lederCentrale punkter:

  • Effektiv ledelse afhænger af kontekst og organisationens specifikke behov. Der er ingen enkelt definition af en “god leder”, og det, der fungerer godt i et miljø, fungerer måske ikke i et andet.
  • Personlige kompetencer bliver stadig vigtigere for ledere. Disse omfatter empati, selvbevidsthed, følelsesmæssig regulering og sociale færdigheder

Ud over grundlæggende kompetencer bør ledere besidde en række andre færdigheder, såsom:

  • Problemløsning og målopfyldelse: Ledere bør være i stand til at skabe resultater og samtidig fremme medarbejdernes trivsel og motivation.
  • Effektiv kommunikation: Ledere skal være i stand til tydeligt at formidle budskaber og skabe forståelse.
  • Delegering og tillid: Ledere bør være i stand til at styrke andre og effektivt styre og koordinere teams.

Vigtige overvejelser til valg af ledere

Det er vigtigt at overveje, hvordan en leder opfører sig i specifikke situationer, og hvordan de kompenserer for eventuelle kvalifikationsmangler. Ikke alle ledere passer til den udadvendte og karismatiske arketypes form.

Den mest afgørende lederskabskompetence er selvbevidsthed. Ledere bør forstå deres styrker og svagheder og vide, hvordan de kan udnytte dem effektivt.

Ekstra Noter:

Artiklen understreger vigtigheden af at matche den rigtige leder til den rigtige situation.

Forfatteren fremhæver den voksende betydning af personlige kompetencer i ledelse.

Artiklen giver en ramme for vurdering og udvikling af væsentlige lederevner.

Generelt giver artiklen værdifuld indsigt til organisationer, der søger at identificere og udvikle effektive ledere. Det understreger behovet for en holistisk tilgang til ledelse, der tager hensyn til både personlige egenskaber og specifikke kompetencer. Ved omhyggeligt at evaluere kandidater og fremme kontinuerlig lederskabsudvikling kan organisationer øge deres chancer for at finde og pleje ledere, der driver succes og skaber positive arbejdsmiljøer.

Læs hele artiklen på >>LinkedIn eller på >>Ledelsesklummen i FEMERNREPORT

Fokus på ledelse

Britta Borch Egevang er ledelsesrådgiver og partner hos Holmgaard Management og skriver om virksomhedsledelse for Folketidende. Britta har flere års erfaring med ledelse og rekruttering inden for den offentlige- såvel som den private sektor, herunder ejerledede virksomheder, fonde og organisationer.

Britta Borch Egevang Holmgaard Management

Britta Borch Egevang, Partner, Executive Search, Holmgaard Management

Om effektiv ledelse

Effektiv ledelse afhænger af kontekst og organisationens specifikke behov. Der er ingen enkelt definition af en “god leder”, og det, der fungerer godt i et miljø, fungerer måske ikke i et andet.