Værdibaseret rekruttering minimerer svingdørsansatte

17. marts 2018

Om Holmgaard ManagementHvis du vil finde partneren for livet, skal du gå efter mere end dyre sko og tiltrækkende udseende. Sammenfaldende værdier spiller en langt væsentligere rolle, hvis forholdet skal holde, og I skal opleve at vokse sammen og berige og inspirere hinanden.

Sådan er det også, når du skal finde nye medarbejdere. Hvis ikke du finder profiler, der matcher kulturen på arbejdspladsen, er de ikke blot ude af døren, inden velkomstbuketten er visnet. De har også nået at lave så meget støj på arbejdspladsen, at overarbejdskontoen hurtigt bløder. I den sammenhæng er dyre sko og tiltrækkende udseende meget lidt værd. I nogle tilfælde er parametrene ligefrem en udgift, der vil slå negativt ud på alle KPI’er, fordi varedeklarationen simpelthen ikke passer til indholdet. Derfor er det nyttigt at tænke værdibaseret i rekrutteringsprocessen.

Vær konkret i jeres ønsker

Og hvad ligger der så i værdibaseret? Jo, der ligger det, at I som arbejdsplads er konkrete i forhold til at vise en klar retning på, hvad I vil, hvor I vil hen og på den måde give et klart billede af, hvad I er for en arbejdsplads – og hvad I dermed forventer af medarbejderne!

IKEA er et eksempel på en arbejdsplads, der rekrutterer værdibaseret. De viser klart, hvor de vil hen og hvilke værdier, de repræsenterer. De tillægger mangfoldighed stor værdi, for de ønsker at sælge møbler og inventar i alle prisklasser til alle slags mennesker. Ved at sikre sig netop mangfoldighed som et vigtigt kulturfundament, sikrer de også, at deres kunder spejler sig i medarbejderne. Den værdi vægter møbelgiganten højere end uddannelse og baggrund. Og de gør det med succes, fordi vi mennesker har brug for spejlbilleder og identifikation i købsprocessen. Ikke mindst når vi indretter vores trygge hjem, hvilket langt hen ad vejen sker med hjertet.

Hele mennesker gør en forskel

Man kan ikke undvære uddannelse, hvis man vil have job som fx ingeniør, fødselslæge eller togchauffør. Men man kan heller ikke undvære sociale kompetencer, der sikrer, man er i stand til at gå i dialog med sine omgivelser og dermed levere det bedste resultat til tiden. Værdibasseret rekruttering tager udgangspunkt i begge dele, så både hjerne og hjerte har en vigtig rolle. Men komponenterne kan være mixet meget forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads og alligevel – eller netop derfor – være den rigtige cocktail.

Tjek hvordan kvalifikationer omsættes til handling

Værdibaseret rekruttering handler om holdninger, handlinger og ikke mindst adfærd. Kandidaten kan skrive en masse og sige en masse i en ansøgning og til en samtale. Men gør han nu også det, han siger, hvis man giver ham en opgave? Og gør han overhovedet det, der passer ind i arbejdspladsens holdninger? Disse spørgsmål er afgørende at få afdækket i et ansættelsesforløb.

Derfor kan det betale sig at teste kandidaten grundigt og se, hvordan vedkommende reagerer i en given situation. I netop en case vil man kunne se, hvordan en kandidat omsætter kvalifikationer til handling og efterfølgende udtrykker en adfærd.

Overvejer du rådgivning?

Book et gratis formøde for at se, om kemien passer
– fysisk fremmøde, på telefon eller teams

Management for hire

Vi hadde behov for en erfaren leder som kunne gå inn i en midlertidig lederstilling på et kontor i Odense. Holmgaard hjalp til med å finne noen på en effektiv og profesjonell måte. Vi er veldig fornøyd med jobben som ble gjort, både av Holmgaard og konsulenten som kom inn og hjalp til.

Kompetente og engagerede

Dygtige og kompetente medarbejdere. Altid engagerede og hurtige til at levere deres ydelser. Kan kun anbefale Holmgaard Management

Holmgaard Management reagerede lynhurtigt

På ingen tid forstod de, hvad det var for en udfordring, vi stod med, og hvad vores behov var

★★★★★

Professionel rekruttering

Meget professionel gennemførsel af rekruttering i et presset jobmarked. Grundig kortlægning af virksomhedens strategi, kultur og forventninger danner udgangspunktet så størst mulig succes i match sikres. Grundig opfølgning og info undervejs i processen også efter afsluttet proces. Thumbs up herfra!

★★★★★

Successful coaching and guidance

Many thanks to Jan Fabricius and Holmgaard Management for great guidance and support during my recent job search. I had not applied for a job in 20 years and really needed help with clarifying and presenting my skills and value for the next employer. Jan has a practical approach which I enjoyed a lot – generating several necessary and very helpful “documents” including CV, Success Stories, Application, LinkedIn profile and Network Posting. I have already recommended Jan and Holmgaard Management to friend in a similar position to me and will continue to do so.

★★★★★

Seriøs rådgivning

Har benyttet Holmgaard Management i forbindelse med rekruttering af en adm. direktør. Jeg havde en virkelig god sparring og dialog med Lars fra Holmgaard Management, som førte mig igennem de ting som skulle til, før vi kom frem til en profil for en ny adm. direktør. Lars gik i gang med at søge efter en profil, og fandt frem til et par stykker, hvor der var en som kunne være det rigtige match, desværre sprang personen fra. Men det rygtedes hurtigt i branchen at vi søgte en direktør, og der kom hurtig to nye stærke profiler i spil, som selv havde henvendte sig, hvor det endte med af vi ansatte den ene. Jeg kan kun anbefale at bruge Holmgaard Management!

★★★★★

Fint arbejde

Har fået hjælp med flere kritiske ansættelser af nøglemedarbejder, og det har fungeret fint i et svært marked.

★★★★★

Møde Outplacement